COMBINATIILE lui GHEORGHE STELIAN, omul care a bagat-o la apa pe SEFA DIICOT

Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru tunurile imobiliare de pe urma carora si-a marit averea cu zeci de milioane de euro. In cele mai multe cazuri, omul de casa al Elenei Udrea a cumparat drepturi litigioase la preturi de nimic, iar proprietatile obtinute apoi in instanta au fost vandute ulterior pentru niste sume exorbitante, relateaza antena3.ro.

In noiembrie 2005, Gheorghe Stelian, alaturi de un partener, Doru Nicorici, a cumparat de la urmasii industriasului Tonolla drepturile litigioase pentru mai multe imobile si terenuri. Printre ele terenul pe amplasamentul actual al Circului Globus. Ulterior, in 2006, peste 12 mii de metri patrati au fost retrocedati de Prefectura Capitalei exact pe terenul Circului Globus. 

CITESTE SI: SEFA DIICOT, ALINA BICA, A FOST RETINUTA pentru 24 de ore. CSM a dat aviz pentru arest la domiciliu 

Gheorghe Stelian a trimis imediat Circului Globus o notificare pentru a-si recupera terenul. Cum raspunsul nu a fost favorabil, Gheorghe Stelian a dat Primaria Capitalei si Circul in judecata, cerand aproximativ 5 milioane de euro despagubiri. In iunie 2009, Consiliul General a negociat cu Gheorghe Stelian cumpararea terenului retrocedat de Prefectura, insa pretul solicitat a fost prea mare – 12 milioane de euro.

Acesta nu a fost singurul teren retrocedat de Prefectura in urma contractului cu familia Tonolla si Gheorghe Stelian. O suprafata  de 2.700 mp in Strada Rahmaninov a fost vanduta in 2007 Mihaelei Borcea cu 6,75 milioane euro. Un alt teren de  8 mii mp in Strada Barbu Vacarescu a fost vandut lui Marius Locic pentru 2,1 milioane dolari, iar terenul de 4.790 mp din strada Tony Bulandra nr. 5-13 a fost vandut in 2008 sotilor Violeta si Daniel Calin pentru 2 milioane euro. Toate actele au fost semnate de oficial de Bogdan Tonolla, care habar nu are de aceste contracte.

CITESTE SI: Deputatul MARKO ATTILA, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU in dosarul ALINEI BICA 

Un alt teren, in suprafata de 3000 mp, din str. Tony Bulandra 15-19, a fost vandut, in acelasi mod, unui alt afacerist cu drepturi litigioase, Alexandru Faur, pentru 600.000 de euro, in 2007. Alexandru Faur este cel care a preluat creditul Elenei Udrea de la BRD, luat pentru a ridica blocul din Floreasca.

Sursa foto: economica.net