COMEMORARE 11 SEPTEMBRIE: OBAMA a pastrat un moment de reculegere la Casa Alba

Barack Obama, presedintele american, a respectat un moment de reculegere joi dimineata la Casa Alba, la 13 ani de la atacurile teroriste din 2001, primul dintre cele cateva evenimente organizate in cadrul comemorarii foarte discrete din acest an.

Purtand un costum inchis la culoare si cravata albastra, presedintele, insotit de Prima Doamna Michelle Obama si vicepresedintele Biden, a respectat un moment de reculegere la 08.46 (15.46 ora Romaniei), ora la care primul avion de pasageri a lovit World Trade Center, relateaza The Hill, in editia electronica.

CITESTE SI: 11 septembrie, semnificatii istorice: In 2001 peste 3.000 de oameni isi pierd viata in atacurile teroriste din SUA 

Scurta ceremonie a fost prima din cele cateva evenimente la care va participa presedintele joi. El este asteptat ulterior la Pentagon, unde va sustine un discurs in care va detalia probabil strategia de combaterea a gruparii Stat Islamic.

In cea de-a doua parte a dupa-amiezii, presedintele si Prima Doamna vor participa la un eveniment in cadrul unui proiect al voluntarilor.

Ceremoniile organizate cu aceasta ocazie la New York si la Pentagon sunt rezervate supravietuitorilor atacurilor si familiilor victimelor. In cursul serii de joi, publicul va putea vizita Memorialul si Muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001, acestea fiind deschise pentru prima data cu aceasta ocazie.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a recunoscut ca SUA au practicat TORTURA dupa atentatele de la 11 septembrie 

La 11 septembrie 2001, 19 teroristi din cadrul Al-Qaida au intrat cu doua avioane de linie deturnate in turnurile gemene ale WTC in cadrul unor atacuri coordonate, iar pe un al treilea l-au prabusit peste Pentagon, la Washington. Un al patrulea avion s-a prabusit pe un camp din Penssylvania (est), pasagerii incercand sa se lupte cu teroristii. Atacurile s-au soldat cu moartea a 2.983 de persoane.

Sursa foto: washington post