COMEMORARE MASACRU SREBRENICA: Premierul sarb a fost HUIDUIT si alungat cu PIETRE

Premierul sarb ALEKSANDAR VUCIC a fost nevoit sa plece sambata de la ceremonia care comemora implinirea a 20 de ani de la MASACRUL de la SREBRENICA, dupa ce o parte dintre participanti au inceput sa-l huiduie si sa arunce cu pietre in directia lui si a delegatiei sale, relateaza Reuters si AFP.

Potrivit Reuters, delegatia premierului sarb a fost vazuta indreptandu-se in viteza spre masinile situate pe un deal din apropierea locului de desfasurare a ceremoniei, dar precizeaza ca nu stie daca ALEKSANDAR VUCIC a parasit definitiv locul incidentului. AFP relateaza ca VUCIC a plecat in fuga din cimitirul memorial, inconjurat de membrii serviciului sau de paza, in timp ce organizatorii lansau prin portavoci apeluri la calm.

CITESTE SI: BOSNIA COMEMOREAZA 20 DE ANI DE LA MASACRUL DE LA SREBRENICA

ALEKSANDAR VUCIC a depus o floare in fata unui monument pe care se afla numele a celor peste 6.200 de victime identificate si inmormantate in acest cimitir, cand multimea a inceput sa scandeze “Allah Akbar” (Dumnezeu e mare) si sa arunce cu pietre in directia lui. Inainte de a pleca spre BOSNIA, premierul sarb a dat publicitatii un comunicat in care a condamnat “CRIMA MONSTRUOASA” de la SREBRENICA.

“Au trecut 20 de ani de la teribila CRIMA din SREBRENICA. Nu exista cuvinte care sa poata fi rostite pentru a exprima tristetea si regretele pentru victime, nici furia fata de cei care au comis aceasta crima monstruoasa”, a notat ALEKSANDAR VUCIC intr-o scrisoare deschisa, insa fara a folosi cuvantul “GENOCID”.

CITESTE SI: ONU: RUSIA a blocat rezolutia privind condamnarea MASACRULUI DE LA SREBRENICA drept GENOCID 

Mii de persoane sunt prezente sambata la SREBRENICA pentru a participa la ceremoniile care marcheaza 20 de ani de la MASACRAREA a 8.000 de barbati si baieti musulmani.

Sursa foto: the daily mail