COMISAR EUROPEAN pentru IMIGRATIE: UE declara ”RAZBOI” TRAFICANTILOR de IMIGRANTI

Europa a ”declarat razboi” traficantilor care transporta imigranti pe Marea Mediterana, a declarat joi comisarul european pentru imigratie Dimitris Avramopoulos, adaugand ca barcile acestor traficanti ar trebui capturate si distruse, relateaza DPA, citata de Agerpres.

”Nicio fiinta umana n-ar trebui lasata sa se inece si nicio tara nu ar trebui lasata sa poarte responsabilitatea pentru intreaga Europa”, a declarat comisarul, potrivit sursei citate.

”Unele state membre au fost supuse unor presiuni mari din partea fluxurilor migratorii, altele nu. Trebuie sa impartim aceasta responsabilitate”, a adaugat oficialul european.

CITESTE SI: UNIUNEA EUROPEANA lanseaza o operatiune navala impotriva TRAFICANTILOR din MEDITERANA

Aflat intr-o vizita la Varsovia, Avramopoulous, a precizat ca executivul european va elabora, pana la sfarsitul lunii mai, un plan de actiune ce va include masuri pentru combaterea traficului cu fiinte umane.

Dimitris Avramopoulos s-a intalnit in capitala poloneza cu Fabrice Leggeri, directorul agentiei europene pentru supravegherea frontierelor (Frontex), pentru a discuta misiunile de control al frontierei in Marea Mediterana, Triton si Poseidon, care pot sa efectueze operatiuni de salvare pe mare.

CITESTE SI: REACTII APRINSE in PE in urma afirmatiilor lui VIKTOR ORBAN despre PEDEAPSA cu MOARTEA si IMIGRATIA

Anterior, ministrii de externe si ai apararii din UE au convenit luni asupra lansarii unei operatiuni navale fara precedent vizand combatarea traficului de imigranti in Mediterana.

Uniunea Europeana incearca sa reduca pierderile de vieti omenesti pe mare in contextul in care un numar fara precedent de imigranti incearca sa ajunga pe tarmul de sud al spatiului comunitar platind traficanti care ii transporta cu ambarcatiuni subrede si supraaglomerate.

Sursa foto www.gandul.info