Comisarul Berbeceanu, ganduri de prizonier nevinovat. Vezi noua scrisoare a lui Berbeceanu!

Comisarul Traian Berbeceanu, fost sef al Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a transmis o noua scrisoare din inchisoare, intitulata “Ganduri de prizonier nevinovat”.

Politistul scrie despre momentele pe care le traieste in arest, despre familia sa, de care sustine ca ii este foarte dor, si le transmite celor 3-4 politisti care au tradat echipa BCCO Alba: “Mars afara!”, noteaza Adevarul.

“Zile si nopti la rand stau cu ochii priponiti in tavanul celulei in care m-au inchis. Minutele se scurg al naibii de greu… Ma gandesc la familia mea, la sotia mea minunata si la baietelul meu deosebit; ma gandesc la parintii mei bolnavi si batrani, la fratele meu plecat de ani multi in alta tara; ma gandesc la socrii mei, la nepoteii mei, la verisorii, unchii si matusile mele; ma gandesc la prietenii mei exceptionali! De fiecare dintre ei imi este tare dor!”, scrie Berbeceanu.

“Foarte mult ma gandesc si la cea de-a doua mea familie, la colegii mei din BCCO Alba Iulia! Alaturi de acestia am trait clipe minunate, satisfactii deosebite, dar si dezamagiri profunde. Alaturi de echipa mea am simtit de foarte multe ori gustul placut al victoriei, dar si amaraciunea cate unei nerealizari. Am fost un colectiv unit, oameni pentru care sacrificiile de orice fel nu contau… Adevarati politisti ai Politiei Nationale!… Sunt profesionisti cinstiti, demni, voluntari! Ma gandesc la fiecare dintre ei, la clipele deosebite petrecute impreuna… ma gandesc cu mare drag, cu bucurie… cu mandrie nemarginita! Fiecare dintre ei si-a castigat pe veci un loc in mintea si sufletul meu”, continua comisarul Berbeceanu.

“De fiecare data, gandurile imi sunt tulburate de amintirea celor 3-4 care au ales sa tradeze echipa. Acei 3-4 care nu s-au remarcat prin nimic pozitiv, care au fost mereu “tarati inainte” de performantele echipei, de munca celor multi… acei 3-4 care pangaresc cu atingerea lor tot ce-i bun, care infecteaza cu respiratia lor atmosfera minunata din randul echipei… acei 3-4 care, datorita incompetentei profesionale, complexelor de inferioritate in fata performantei, caracterelor meschine au ales sa fabrice probe mincinoase, sa pactizeze cu infractorii, sa tainuiasca marsavii… Iar pentru cei 3-4 mai am un singur ordin: MARS AFARA!”, isi incheie Berbeceanu scrisoarea.

Comisarul-sef Traian Berbeceanu este acuzat de DIICOT de sprijinire a unui grup infractional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizarii organelor judiciare, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

El a fost arestat pentru 29 de zile de catre Curtea de Apel Alba Iulia, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, la sfarsitul lui octombrie, recursul formulat de comisarul sef impotriva hotararii instantei din Alba Iulia.

Procurorii au cerut prelungirea arestarii preventive pentru fostul sef al BCCO Alba Iulia. Cererea a fost inregistrata luni, 18 noiembrie, la Curtea de Apel Bucuresti.