Comisarul european CORINA CRETU si ambasadorul SUA HANS G. KLEMM, intalniri cu premierul DACIAN CIOLOS

Comisarul european pentru politica regionala, CORINA CRETU, este in VIZITA OFICIALA la Bucuresti si are programata, vineri, o intalnire cu noul premier DACIAN CIOLOS, informeaza postul de radio Radio Romaniia Actualitati.

Discutiile dintre CORINA CRETU si DACIAN CIOLOS se vor concentra pe masurile pe care urmeaza sa le ia autoritatile romane pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Se urmareste inceperea rapida a tuturor programelor operationale pentru exercitiul financiar 2014-2020, perioada in care Romania are la dispozitie peste 35 de miliarde de euro de la UE.

Guvernul de la Bucuresti trebuie sa includa in bugetul pe anul viitor fondurile necesare pentru cofinantarea proiectelor europene. O prima varianta a proiectului de buget modificata in concordanta cu prioritatile noului guvern ar urma sa fie prezentata maine la o noua intalnire a premierului DACIAN CIOLOS cu membrii cabinetului.

In aceeasi ordine de idei, premierul DACIAN CIOLOS s-a intalnit, de la ora 11.00, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, HANS G. KLEMM.

Sursa foto: realitatea