Comisarul european Dacian Ciolos, in dialog cu cetatenii la TNB

Daniel Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare, va discuta cu romanii pe 4 aprilie, de la ora 15.00, la Teatrul National din Bucuresti (TNB), in cadrul dialogurilor cu cetatenii organizate de Comisia Europeana, au anuntat vineri reprezentantii institutiei.

Ciolos va incerca sa raspunda la intrebari precum: “Este nevoie de o redefinire a Europei?”, “Este proiectul european asumat 100 la suta?” sau “Ce inseamna concret Uniunea Europeana pentru cetatenii ei din Romania?”.

Participantii vor avea posibilitatea sa-si prezinte opiniile si preocuparile, intr-un dialog deschis, moderat de redactorul-sef al RFI Romania si realizatorul de televiziune Luca Niculescu.

Cetatenii care doresc sa participe sunt rugati sa completeze formularul electronic de inregistrare disponibil aici, pana cel tarziu miercuri, 2 aprilie, ora 23.59.

O intalnire similara a fost organizata si pe 17 martie la Biblioteca Nationala a Romaniei, insa aceasta “a trebuit sa fie intrerupta dupa primele 45 de minute din motive tehnice independente de vointa organizatorilor. Condiţiile de sonorizare din sala evenimentului au fost compromise de declansarea alarmei de incendiu, care nu a putut fi oprita de institutia-gazda”, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Reprezentantei Comisiei Europene din Romania.

Citeste si: Se schimba regulile privind productia si etichetarea produselor ecologice

Un Eurobarometru recent arata ca 56 la suta dintre romani se simt cetateni ai UE (media UE este de 59 a la suta), iar 63 la suta dintre romani sunt optimisti in ceea ce priveste viitorul UE (media UE este de 51 la suta). Cu toate acestea, numai 40 la suta cunosc drepturile aferente calitatii de cetatean al UE si doar 19 la suta considera ca vocea lor este auzita in UE (29 la suta din media UE). 63 la suta dintre romani ar dori sa afle mai multe despre drepturile lor in calitate de cetateni ai UE.

Dialogurile cu cetatenii organizate in cadrul „Anului European al Cetatenilor” din 2013 continua si in 2014. Aceste dialoguri pot fi urmarite pe internet.

Sursa foto: revista-piata.ro