Comisarul european din partea Romaniei va primi un “portofoliu important”

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca Romania va primi un portofoliu important in viitoarea Comisie Europeana. Amintim ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmeaza sa inceapa, luni, procedurile de atribuire a portofoliilor pe care urmeaza sa le gestioneze viitorii comisari europeni.

Lista finala va fi facuta publica la mijlocul saptamanii viitoare, aici regasindu-se si domeniul pe care urmeaza sa-l gestioneze comisarul desemnat din partea Romaniei, Corina Cretu. Titus Corlatean sustine ca este vorba de un “portofoliu cu greutate”, ministrul adaugand ca nu a fost vorba niciodata de portofoliul destinat ajutorului umanitar.

Citeste si: Corina Cretu, oficial pe lista comisarilor europeni

Europarlamentarul Corina Cretu se afla oficial pe lista comisarilor europeni, insa portofoliile vor fi facute publice saptamana viitoare. Potrivit unor surse oficiale de la Bruxelles, presedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker va sustine miercuri, 9 septembrie, o conferinta de presa in care va anunta numele si portofoliile noilor comisari europeni. 

In saptamina 14-21 Septembrie, Corina Cretu ar putea fi audiata in Parlamentul Romaniei pentru a primi avizul consultativ, potrivit legii. Surse neoficiale sustineau ca Romania ar putea primi portofoliul de ajutor comunitar.

Citeste si: Numele si portofoliile noilor comisari europeni, anuntate de Juncker pe 9 septembrie