Comisarul european pentru politica regionala CORINA CRETU viziteaza Romania

Comisarul european pentru politica regionala, CORINA CRETU, va efectua in perioada 7-8 noiembrie o vizita oficiala in Romania, a anuntat reprezentanta Comisiei Europene in tara noastra.

Programul vizitei la Bucuresti cuprinde intalniri oficiale cu viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale LIVIU DRAGNEA, ministrul transporturilor IOAN RUS si ministrul fondurilor europene EUGEN TEODOROVICI. Dupa intalnirea cu ministrul Teodorovici, va avea loc o conferinta pentru lansarea “Acordului de parteneriat” cu Romania pentru perioada 2014-2020.

Citeste si: Corina Cretu va avea prima intalnire din mandatul sau de comisar european cu ministrul Fondurilor Europene

Sambata, comisarul CORINA CRETU va vizita proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Institutul National “Horia Hulubei”. La vizita vor participa ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica MIHNEA COSTOIU si ministrul fondurilor europene EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: CORINA CRETU si-a prezentat echipa cu care va lucra la POLITICI REGIONALE

“Am ales sa vizitez acest proiect pentru ca este un foarte bun exemplu despre ce poate face Romania cu fonduri Regio, dar si dintr-un motiv sufletesc. Tatal meu a fost fizician si ma bucur ca sunt astazi in pozitia de a sprijini relansarea cercetarii stiintifice fundamentale in Romania”, a declarat CORINA CRETU.