Comisia Calarasi: Audierile continua astazi cu primarul localitatii Nana, Gheorghe Dobre

Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, il va audia, marti, pe primarul localitatii, Gheorghe Dobre, iar miercuri au fost invitati la audieri si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii.

Presedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a precizat ca pana acum au fost audiati reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Calarasi si prefectul judetului Calarasi, scrie Agerpres.

El a afirmat ca prefectul de Calarasi a venit bine documentat, “cu concluzii foarte clare” in vreme ce reprezentantilor OCPI “le va lua mai mult timp pana cand vine setul doi de documente, adica aproximativ o saptamana”.

“Mai mult in amanunt nu pot sa intru pentru ca altfel as incalca ceea ce am hotarat, si anume ca informatiile din cadrul comisiei sa nu fie dezvaluite public pana nu vom face niste concluzii finale, un raport final”, a adaugat Eugen Nicolicea.

Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Calarasi, Viorica Dragomir, a declarat, luni, dupa audierile in comisia de ancheta parlamentara, ca au fost solicitate mai multe documente precum carti funciare si titluri de proprietate din zona Nana.

“Ni s-au pus o serie de intrebari avand in vedere reconstituirile drepturilor de proprietate pe teritoriul administrativ Nana, provenienta terenului de pe teritoriul administrativ Nana, intrebari despre cartile funciare pe care le avem pe acest teritoriu administrativ”, a spus, la finalul audierilor in comisia de ancheta privind terenurile din zona Nana, judetul Calarasi, directoarea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Viorica Dragomir.

Ea a precizat ca reprezentantii comisiei de ancheta au cerut o serie de documente, pe care le vor transmite saptamana viitoare, care cuprind carti funciare, titluri de proprietate, procese verbale de punere in posesie.

Potrivit Vioricai Dragomir, terenurile din zona Nana nu au apartinut Institutului Fundulea, ci CAP-ului Radovanu, CAP-ului Nana si IAS-ului Buciumeni.
Aceasta a mentionat ca informatiile cerute de comisia de ancheta vizeaza toate terenurile din zona localitatii Nana, nu doar cel achizitionat de fiica presedintelui, Ioana Basescu.

Reprezentanta Oficiului de Cadastru a mai aratat ca documentele solicitate nu au caracter confidential. “Sunt documente care nu au caracter secret”, a spus aceasta.

Reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara vor reveni la audierile din comisia de ancheta privind terenurile din Calarasi lunea viitoare, de data aceasta pentru a fi audiati in urma analizei documentelor care vor fi trimise parlamentarilor.

Membrii comisiei parlamentare de ancheta il audiaza, la ora transmiterii acestei stiri, pe prefectul judetului Calarasi, George Iacob.