COMISIA COMUNA pentru modificarea LEGISLATIEI ELECTORALE se intruneste miercuri

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a convocat pentru miercuri, incepand cu ora 15,00, o sedinta de lucru a COMISIEI COMUNE a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea PROPUNERILOR LEGISLATIVE privind LEGILE ELECTORALE.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti Agerpres de presedintele Camerei Deputatilor, printre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei se numara adoptarea Regulamentului de functionare a comisiei si a principiilor care stau la baza elaborarii CADRULUI LEGISLATIV in materia ELECTORALA. In acest context, membrii comisiei parlamentare vor avea in vedere specificitatile cadrului juridic electoral existent la nivelul tarilor membre ale UE si SUA, cuprinse in studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputatilor.

CITESTE SI: PARCHETUL va trimite DOSARUL VOTULUI din DIASPORA la DNA. Procurorii au cerut date de la AEP. UPDATE 

“Modernizarea LEGISLATIEI ELECTORALE este unul dintre obiectivele prioritare pentru aceasta sesiune parlamentara, de aceea fac un apel catre toate partidele reprezentate in Parlament sa sprijine acest demers si sa dea dovada de maturitate politica pentru a putea adopta cat mai repede modificarile legislative necesare in acest domeniu. Avem nevoie de o legislatie corecta si adaptata noilor realitati sociale, care sa permita tuturor cetatenilor romani sa isi exercite, fara niciun fel de problema de ordin tehnic, dreptul fundamental de a vota”, a declarat VALERIU ZGONEA, care este si presedintele comisiei.

CITESTE SI: Opozitia i-a spus lui Ponta, in Parlament, ca “a premeditat cu sange rece” desfasurarea votului din diaspora

Sursa foto: realitatea.net