COMISIA de ANCHETA a ALEGERILOR PREZIDENTIALE din 2009 incepe TREABA

Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 se intruneste miercuri, de la ora 12.00, in prima sedinta de la constituire, urmand ca membrii comisiei sa stabileasca chestiuni organizatorice, a precizat, pentru News.ro, deputatul PSD Eugen Nicolicea (foto), membru al comisiei.

UPDATE: Comisia de ancheta parlamentara privind alegerile prezidentiale din 2009 a stabilit miercuri, in prima sa sedinta, care vor fi persoanele implicate in alegeri chemate saptamana viitoare la audier, pe parcursul a trei sedinte. Primul care va fi invitat luni este Dan Andronic, cel care a publicat dezvaluirile cu privire la o intalnire care ar fi avut loc la Gabriel Oprea acasa in noaptea alegerilor si la care ar fi participat si Laura Codruta Kovesi, George Maior sau Vasile Dincu, dezvaluiri care au dus la infiintarea acestei comisii. Vor fi chemati si Mircea Geoana, cel care a pierdut alegerile in 2009, precum si Viorel Hrebenciuc si Dan Sova. 

Programul audierilor pentru saptamana viitoare:

STIRE INITIALA

Prima sedinta a comisiei de ancheta va avea loc la ora 12.00, la sala Mihai Viteazul din Palatul Parlamentului. Intrebat ce urmeaza sa stabileasca membri comisiei in prima sedinta, Eugen Nicolicea a spus ca aspecte „organizatorice”. Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat, joi, cu 241 voturi “pentru” si 86 “impotriva”, infiintarea comisiei de ancheta speciale privind modul in care au fost organizate si s-au desfasurat alegerile prezidentiale din 2009, precum si componenta comisiei.

Totodata a fost aprobata si componenta nominala a comisiei: Mihai Fifor (presedintele comisiei), Adrian Tutuianu, Dorel Caprar, Mihai Weber, Adrian Plesoianu, Oana Florea, Eugen Nicolicea din partea PSD, Steluta Cataniciu (ALDE) Cezar Preda, Vasile Varga si Daniel Fenechiu din partea PNL, Mihai Gotiu si Eduard Dirca din partea USR, Robert Turcescu (PMP) si Antal Istvan (UDMR).

Comisiile juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat, miercuri, raportul pentru proiectul de hotarare de infiintare a comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, in noua forma continand un amendament menit sa evite suprapunerea obiectivelor comisiei cu ancheta inceputa de Parchetul General. Raportul comisiei a fost adoptat cu 16 voturi “pentru”, noua “impotriva” si o abtinere. Principala modificare fata de forma initiala a raportului este un amendament propus de catre presedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea (PSD), care prevede ca membrii comisiei nu vor ancheta elementele care au generat suspiciuni de abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, suspiciuni care au declansat ancheta penala in rem a Parchetului General.

Sursa foto: adevarul