COMISIA DE APARARE a votat IMPOTRIVA AUDIERII VICEPREMIERULUI OPREA

Senatorul HARALAMBIE VOCHITOIU a declarat marti ca membrii COMISIEI DE APARARE au respins propunerea PNL ca vicepremierul GABRIEL OPREA SA FIE AUDIAT in cazul accidentului in care a murit POLITISTUL BOGDAN GIGINA, relateaza Agerpres.

El a sustinut ca solicitarea PNL NU A FOST CLARA, dar a fost supusa votului, intrunind doar doua “pentru”.

“Nici ei nu sunt siguri ce vor. Doreau, de fapt, sa continue acest circ mediatic. Majoritatea membrilor acestei comisii sunt oameni rezonabili, cu experienta si care stiu ca, mai ales in aceasta comisie de aparare, lucrurile trebuie bine cumpanite. Eu cred ca a fost o decizie inteleapta”, a afirmat Vochitoiu.

Intrebat daca a existat un impediment legal pentru audiere, Vochitoiu a spus: “Da. Regulamentul Senatului, faptul ca exista o cercetare. Voiau tot felul de lucruri neclare, amestecate. In fine, totul e bine cand se termina cu bine. Am lasat lucrurile in fagasul lor normal, adica INSTITUTIILE STATULUI SA AFLE ADEVARUL fara a pune o presiune in plus”.

CITESTE SI: Senator UNPR: GABRIEL OPREA pare un tip dur, dar este FOARTE SENSIBIL

El a adaugat ca primul interesat sa se afle adevarul este tocmai ministrul Oprea si ca “opinia publica trebuie alimentata cu INFORMATII CORECTE, NU CU ZVONURI”.

Liderul senatorilor PNL, ION POPA, anuntase marti ca liberalii vor propune membrilor Comisiei pentru aparare a Senatului audierea vicepremierului Gabriel Oprea, adaugand ca partidul sau nu va negocia cu alte grupuri parlamentare adoptarea motiunii simple impotriva ministrului de Interne.

“In afara de aceasta motiune (depusa marti in plenul Senatului — n.r), PNL are in vedere si un alt demers — audierea vicepremierului Gabriel Oprea in cadrul Comisiei pentru aparare. Domnul Gabriel Oprea este membru al acestei comisii, iar daca astazi (marti — n.r.) vine la sedinta comisiei va fi audiat. Daca nu vine, comisia va decide daca si cand se va produce aceasta audiere. Noi vom propune in comisie audierea si sa vedem ce vor decide membrii comisiei”, precizase Popa.

Sursa foto: stirileprotv