COMISIA de CONTROL a SRI se implica in scandalul “OFITERULUI ACOPERIT” din PSD

Presedintele comisiei parlamentare de control a SRI, GEORGIAN POP (foto), invita la comisie toate persoanele care au informatii legate de ilegalitati comise de catre Serviciu, dar atrage atentia ca politicienii ar trebui sa nu atraga serviciile in campania electorala.

Reactia lui GEORGIAN POP vine dupa ce VICTOR PONTA a spus ca PSD nu ar trebui sa permita unui “OFITER ACOPERIT” sa preia conducerea partidului. “Orice politician sau orice cetatean, daca are elemente concrete privind posibile ilegalitati referitoare la activitatea SRI, este asteptat la Comisie pentru a sesiza personal orice astfel de fapta si, in consecinta, controlul de legalitate va fi declansat imediat”, a afirmat GEORGIAN POP, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, scrie Newsro.

CITESTE SI: VICTOR PONTA OFERA DETALII DESPRE “OFITERUL ACOPERIT” DIN PSD: NU ESTE ZGONEA!

Deputatul precizeaza ca, pe durata mandatului sau ca presedinte al Comisiei, nu au aparut probe potrivit carora Serviciul Roman de Informatii (SRI) ar avea OFITERI ACOPERITI in Parlament, Guvern sau partide politice. “Totusi, daca cineva are elemente concrete ca intre timp au aparut incalcari ale legii in aceasta privinta in ceea ce priveste activitatea SRI, este invitat la Comisie pentru a prezenta datele pe care le detine si a aduce toate clarificarile necesare”, se arata in comunicat.

Chiar daca GEORGIAN POP ii invita la comisie pe cei care au date legate de ilegalitati comise de catre SRI, el atrage atentia politicienilor sa nu implice serviciile secrete in disputele politice din campania electorala. “Sunt consecvent cu un indemn pe care l-am facut politicienilor in fiecare campanie electorala din anii precedenti: este profund gresit sa invocam si sa atragem serviciile secrete in campania electorala. Serviciile secrete trebuie tinute in afara jocurilor politico-electorale, conform legii”, a conchis GEORGIAN POP.

Sursa foto: realitatea