Comisia de control a SRI va efectua, marti, un control la BRIGADA ANTITERORISTA a Serviciului

Presedintele COMISIEI PARLAMENTARE de control al SRI, GEORGIAN POP, a declarat ca marti, membrii acestui for vor avea un control la BRIGADA ANTITERORISTA a SRI pentru a vedea capacitatea de reactie in cazul unor incidente de acest tip, in contextul declaratiilor ministrului de externe britanic.

”Astazi, incepand cu ora 15, o sa avem un control la BRIGADA ANTITERORISTA, asa cum v-am anuntat de joia trecuta. Este un control programat, ne intereseaza sa vedem capacitatea de reactie a SRI in eventualitate, Doamne fereste, a unui incident de tip terorist. Aceasta actiune de control a venit ca urmare atat a dinamicii din ultimele luni a fenomenului terorist, cat mai ales si a declaratiilor ingrijoratoare pentru noi, a ministrului de externe britanic, care spunea ca pe teritoriul national tranziteaza persoane suspecte de a fi afiliate organizatiilor teroriste si jihadiste. Deci mergem tocmai sa verificam acest lucru pentru ca indiferent de dinamica politica sau de dinamica altor evenimente este foarte important ca securitatea cetatenilor din Romania sa fie asigurata”, a declarat  GEORGIAN POP.

CITESTE SI: Marea Britanie: Este important ca tari precum Romania sa opreasca tranzitul teroristilor din Stat Islamic 

Ministrul britanic de Externe, PHILIP HAMMOND, a evidentiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfasurate la Londra, in 22 ianuarie, importanta eforturilor de oprire a circulatiei membrilor grupului terorist STAT ISLAMIC (SI) prin tari europene precum Romania si Bulgaria.

Potrivit ziarului The Guardian, PHILIP HAMMOND a evidentiat importanta eforturilor de a bloca tranzitul combatantilor grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria) prin tari europene precum Romania si Bulgaria.

PHILIP HAMMOND a reamintit ca a efectuat vizite la Bucuresti si Sofia, precizand ca Marea Britanie colaboreaza strans cu serviciile de informatii din Romania si Bulgaria.

CITESTE SI: ROMANIA va ajuta Marea Britanie la identificarea si urmarirea teroristilor islamisti, anunta ministrul de Externe britanic 

Sursa foto: adevarul.ro