Comisia de control bugetar a PE cere explicatii privind obiceiurile de munca ale CORINEI CRETU

Comisia de control bugetar din PARLAMENTUL EUROPEAN a cerut Comisiei Europene sa explice OBICEIURILE DE MUNCA ale comisarului pe politici regionale ale UE CORINA CRETU, in urma unor materiale aparute in presa din care reiese ca aproape jumatate din cabinetul sau a demisionat in primul an din mandat, informeaza Politico.

Presedinte comisiei parlamentare, Ingeborg Grassle, a trimis secretarului general al Comisiei, Alexander Italiane, o lista de intrebari in care este vizata CORINA CRETU. Reprezentantul Comisiei urmeaza sa raspunda in cadrul unei audieri in luna ianuarie.

“Intr-un articol publicat in urma cu o saptamana de Politico au fost ridicate mai multe probleme privind <<programul lejer de munca>> al CORINEI CRETU, <<tendinta ei de a combina deplasarile oficiale cu calatoriile de placere>> si <<condusul membrilor familiei (de catre soferul sau – n.red.)>>, a scris Grassle, europarlamentar german din partea Partidului Popular European. “Articolul Politico mentionat anterior a semnalat ingrijorari provocate de conduita profesionala a comisarului Cretu”, mai arata europarlamentarul. 

Grassle si-a justificat solicitarea referindu-se la prevederile din tratatul UE care spun ca “membrilor Comisiei li se cere sa isi indeplineasca atributiile in interesul general al Uniunii”.

CITESTE SI: Comisia de control bugetar din PARLAMENTUL EUROPEAN a cerut Comisiei Europene sa explice OBICEIURILE DE MUNCA ale comisarului pe politici regionale ale UE CORINA CRETU

“Dupa cum se arata in Codul de conduita al comisarului, acest lucru presupune ca comisarii trebuie sa se comporte intr-o maniera conforma cu demnitatea si indatoririle biroului”, scrie europarlamentarul. “Curtea Europeana de Justitie a subliniat ca asta inseamna ca comisarilor li se cere sa respecte cele mai inalte standarde de comportament si sa se asigure ca interesul general prevaleaza de fiecare data, nu numai asupra intereselor nationale, ci si asupra celor personale.”

Dupa articolul initial publicat de Politico, gruparea de centru dreapta Partidul Popular European din Paramentul Europei a stabilit o intalnire saptamana trecuta la Strasbourg pentru a discuta cu Comisia. 

CORINA CRETU, fost europarlamentar, este membra a grupului de centru stanga Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor.

Sursa foto: politico