Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti solicita retragerea titlului de doctor acordat Stefaniei Duminica

Membrii Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti au solicitat retragerea titlului de doctor acordat Stefaniei Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, dupa ce au constatat ca aceasta a plagiat lucrarea de masterat.

Stefania Duminica a fost acuzata ca a copiat, integral, lucrarea de masterat din 2012 dupa o lucrare din 2008, conform unor documente prezentate intr-o emisiune televizata.

Universitatea Bucuresti susţine ca Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educaţiei, a plagiat lucrarea de masterat. Analiza a fost facuta de Comisia de Etica.

Citeste si: Modificari la LEGEA EDUCATIEI: Noutati la EVALUAREA NATIONALA si examen de titularizare la 6 ani 

Comisia de Etica a Universitaţii din Bucuresti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica, ca urmare a semnalarii acestei situatii in mass-media.

Stefania Duminica este secretar de stat in Ministerul Educatiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti si profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar.

In urma cu doua saptamani, Stefania Duminica si-a luat concediu si i-a promis ministrului Educatiei, Remus Pricopie, ca isi va depune demisia din functia de secretar de stat.

Sursa foto: realitatea.net