Comisia Europeana a deblocat platile pe programul POS CCE

fonduri_europene

Comisia Europeana (CE) a anuntat deblocarea platilor pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), a declarat marti, Shirin Wheeler, purtatoarea de cuvant a comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn.

CE a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca a inceput pregatirile pentru o decizie de suspendare a POS CCE, intrucat autoritatile romane nu luasera masurile solicitate si nu efectuasera actiunile de corectie solicitate de serviciile sale.

Johannes Hahn preciza, insa, la mijlocul lunii trecute ca autoritatile romane au facut “eforturi considerabile” pentru a corecta deficientele semnalate de CE si pentru a asigura un sistem de management mai eficient. Intre timp, o echipa de audit a CE s-a deplasat in Romania, iar Autoritatea romana de audit si-a trimis la Bruxelles raportul privind masurile luate de autoritati pentru functionarea POS CCE.

POS CCE s-a aflat printre cele trei programe operationale suspendate in intregime sau partial in octombrie 2012. Între timp, Programul Operational Regional si Programul Operational Sectorial Transporturi au fost deblocate.