Comisia Europeană: Crypto monedele sunt “aici pentru a rămâne”, dar au nevoie de o clasificare

Uniunea Europeană (UE) se va concentra asupra dezvoltării clasificării crypto monedelor și a politicii de reglementare, a afirmat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la o reuniune recentă a Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) de la Viena.

Potrivit lui Dombrovskis, crypto monedele sunt “aici să rămână”, iar zona crypto “continuă să crească” în ciuda “turbulențelor recente”. Comisarul european a susținut că, pentru a aborda chestiuni majore legate de crypto monede, E.U. se va concentra pe principala provocare care este de a “clasifica” activele crypto în acest an. De asemenea, el a declarat că organizația va lua în considerare dacă E.U. poate fi aplicată o reglementare financiară sau dacă este mai degrabă nevoie să se dezvolte noi reguli.

Citește și: CONGRESUL SUA: CRYPTO MONEDELE SUNT O “FORMĂ SLABĂ A BANILOR” PENTRU TERORIȘTI

După cum a subliniat Dombrovskis, Comisia a colaborat deja cu autoritățile europene de supraveghere pentru a dezvolta o așa-numită “cartografie normativă” a activelor crypto pentru a oferi un “teren solid” pentru a stabili statutul crypto monedelor, precum și pentru a înființa ” pașii suplimentari în acest domeniu. “

În discursul său, Dombrovskis a acordat o atenție deosebită Ofertelor inițiale de monede (ICO), caracterizându-le drept “o formă viabilă de finanțare alternativă”, și subliniind că ICO au generat anul trecut 6 miliarde de dolari. Dombrovskis a subliniat în continuare că “această cifră va fi substanțial mai mare” în 2018.

În ceea ce privește alte probleme în domeniu, Dombrovskis a menționat principalele riscuri ale crypto monedelor, inclusiv “lipsa de transparență”, protejarea investitorilor, integritatea pieței, precum și spălarea banilor, frauda și hacking-ul.

În acest sens, politicianul leton a sugerat necesitatea de a monitoriza dinamica industriei, subliniind importanța cooperării cu partenerii globali la Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB) și G20. În această vară, FSB a susținut că monedele crypto nu prezintă riscuri semnificative pentru stabilitatea financiară globală, în timp ce sfera are încă nevoie de o monitorizare aprofundată datorită dezvoltării rapide a pieței.