COMISIA EUROPEANA: GRECIA risca EXCLUDEREA temporara din SCHENGEN

Grecia a ignorat grav obligatiile privind securizarea frontierelor si risca suspendarea din Spatiul Schengen, se arata intr-un proiect de raport al Comisiei Europene, citat de BBC News.

“Grecia a neglijat in mod grav obligatiile si exista deficiente grave in privinta verificarilor la frontierele externe, iar aceste probleme trebuie remediate de autoritatile elene”, a sustinut Valdis Dombrovskis, vicepresedintele C.E.

CITESTE SI: State membre ale UE au cerut CE un plan pentru reinstaurarea verificarilor in SCHENGEN

Daca raportul va fi adoptat, Grecia va fi obligata sa-si securizeze frontierele externe si in maximum trei luni trebuie sa ia masuri pentru limitarea fenomenului imigrantiei. In caz contrar, aceasta risca excluderea temporara din Schengen.

Mai mult de 850.000 de imigranti au ajuns in Grecia anul trecut si inca 44.000 au ajuns pe insulele grecesti de la inceputul acestui an.

CITESTE SI: Un grup de state ale UE, inclusiv Germania, insista pentru extinderea controalelor la granita in Schengen

Austria, Germania, Belgia, Suedia si Dnaemarca au solicitat reintroducerea controalelor temporare in Spatiul Schengen pentru a opri acest fenomen. Germania, Austria, Suedia si Danemarca au introdus deja controale temporare la frontierele lor chiar de acum cateva luni. 

Sursa foto: gandul