Comisia Europeana ne ajuta in lupta combaterii somajului in randul tinerilor

Comisia Europeana (CE) ne va ajuta financiar in lupta pentru combaterea somajului in randul tinerilor. Astfel, CE  a alocat Romaniei aproximativ 100 de milioane de euro in cadrul Youth Employment Initiative in vederea combaterii somajului in randul tinerilor.

Youth Employment Initiative este un program in valoare de 3 miliarde de euro, alocate tarilor cu regiuni in care peste 25% dintre tineri nu au un loc de munca sau nu sunt incadrati in sistemul de invatamant.

Citeste si: Liviu Dragnea: Reprezentantii FMI, CE si BM si-au exprimat disponibilitatea sa lucram impreuna 

Romania trebuie sa aloce din Fondul Social European cel putin aceeasi suma pentru a reduce somajul in randul tinerilor. Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Malta si Olanda nu vor primi bani in cadrul acestui program.

CE a stabilit ca Romania trebuie sa aloce pentru Fondul Social European cel putin 30,8% (4,77 miliarde de euro) din fondurile de coeziune, in exercitiul bugetar 2014-2020.

Banii din cadrul Fondului Social European sunt alocati pentru programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre.

Sursa foto: lematin.fr