COMISIA EUROPEANA sustine organizarea ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE in GRECIA

Comisia Europeana a transmis ca sustine organizarea de alegeri parlamentare anticipate in Grecia deoarece reprezinta o oportunitate de a se obtine sprijin popular pentru aplicarea reformelor, informeaza Mediafax.

“Alegerile organizate rapid in Grecia pot fi o modalitate de extindere a sustinerii pentru reformele prevazute in cadrul Mecanismului European de Stabilitate”, a declarat Martin Selmayr, seful de cabinet al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CITESTE SI: CRIZA IN GRECIA:  Premierul ALEXIS TSIPRAS a DEMISIONAT. Urmeaza ALEGERI ANTICIPATE. UPDATE

Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat demisia Guvernului pe care il conduce si convocarea de alegeri anticipate. El a transmis ca va inainta demisia presedintelui, cel care este abilitat sa dizolve Parlamentul si sa convoace noi alegeri.

Conform unor surse, prim-ministru interimar va fi Vassiliki Thanou-Christophilou, actualul presedinte al Curtii Supreme de Justitie.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: Guvernul de la Atena a rambursat BCE o noua RATA SCADENTA

Potrivit postului public grec de televiziune, alegerile parlamentare ar urma sa aiba loc pe 20 septembrie, inainte de inceperea aplicarii masurilor de austeritate asupra carora guvernul Tsipras si creditorii internationali au ajuns la un acord.

Sursa foto caleaeuropeana