Comisia Europeana va anunta saptamana viitoare decizia privind deblocarea Programului Operational de Transporturi

Comisarul europen pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat, zilele trecute, ca saptamana viitoare Comisia Europeana ar putea anunta decizia privind deblocarea Programului Operational Sectorial Transporturi.

“Urmatorul program care poate fi deblocat este Programul de Transport. Sunt foarte increzator ca in cursul saptamanii urmatoare vom putea face anuntul final”, a spus comisarul europen pentru politica regionala, Johannes Hahn, dupa o discutie cu premierul Victor Ponta.

Romania facut eforturi foarte mari pentru a imbunatati absorbtia fondurilor europene

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu Johannes Hahn si despre  imbunatatirile pe care rtebuie sa le faca Romania pentru a mari gradul de absorbtie a fondurilor europene.

“Alaturi de comisarul Johannes Hahn am discutat despre imbunatatirile si corectiile importante pe care le-am realizat la sistemul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune, despre ceea ce este necesar de facut in continuare pentru a mari gradul de absorbtie si a evita orice fel de dezangajari. Suntem optimisti referitor la modul de evaluare a imbunatatirilor si suntem absolut hotarati sa lucram in continuare pentru a evita in viitor problemele cu care ne-am confruntat in ultimii ani”, a declarat premierul Victor Ponta.