Comisia Europeana va efectua o noua misiune de evaluare in cadrul MCV

Comisia Europeana va incepe, saptamana viitoare, o noua misiune de evaluare privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie, membrii delegatiei urmand a se intalni cu oficialii romani, printre care si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul Cazanciuc declara, la inceputul lunii noiembrie, ca in cadrul intrevederii avute la Bruxelles cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, “s-a apreciat ca MCV-ul functioneaza bine pana acum, ca sunt rezultate”.

Robert Cazanciuc a mai declarat ca expertii de la Bruxelles responsabili cu realizarea raportului privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare sunt asteptati la Bucuresti in perioada 24-27 noiembrie, dar documentul nu poate fi prezentat decat in ianuarie 2014.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, preciza in octombrie ca Raportul pe MCV va fi prezentat de Comisia Europeana la inceputul anului viitor, iar executivul comunitar a primit mai multe sesizari ale unor ONG-uri, “dupa controversa creata in jurul situatiei unor procurori si a unor numiri”.

Foto: Jurnalul