COMISIA EUROPEANA: Valul de imigranti va duce la CRESTERE ECONOMICA

Oficialii UE, adunati joi la Bruxelles, considera o crestere economica pozitiva pe baza crizei refugiatilor. Intr-o prognoza prezentata joi, oficialii se asteapta ca cele 3 milioane de imigranti care sunt preconizati sa intre pe teritoriul Uniunii in viitorii 3 ani vor asigura cel putin un mic salt economic – un castig net de aproximativ un sfert de procent pentru economia europeana, pana la sfarsitul lui 2017, anunta New York Times.
Cu aceasta predictie, Comisia Europeana, puterea executiva a Uniunii, a folosit una din prognozele sale periodice pentru a analiza unul dintre cele mai sensibile subiecte pe care le-a infruntat Europa in ultimii ani: migratia.

Comisia, in prognoza sa economica de toamna, a spus ca “venirea unui numar mare de solicitanti de azil” va necesita o crestere a cheltuielilor publice pentru a gestiona valul – cheltuirea acestor bani va asugura un stimul pentru economia europeana.

 CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: DONALD TUSK a convocat un nou SUMMIT AL LIDERILOR UE in Malta, pe 12 noiembrie

Va exista un impact pozitiv aditional de pe urma cresterii numarului de muncitori, “in conditiile in care se asigura politicile potrivite pentru a facilita accesul pe piata muncii a acestor oameni”, a spus un reprezentant al Comisiei intr-un comunicat de presa.

Unii analisti s-au intrebat daca nu cumva Comisia Europeana este prea optimista in predictiile sale – fie pentru motivul ca prea putini dintre nou-venitii ar avea pregatirea necesara, fi entru ca nu ar fi indeajuns de tineri pentru a aduce o contributie pe termen lung, fie pentru ca prea putine tari sunt pregatite sa primeasca imigranti.

CITESTE SI: IOHANNIS: ROMANIA NU E TARA DE TRANZIT SI NICI DESTINATIE PENTRU FLUXUL DE REFUGIATI

Cu toate acestea, Comisia considera ca economia zonei euro va creste cu 1.6 procente in acest an, urmat de o crestere de 1.8 procente in 2016 si de o alta de 1.9 procente in 2017, dezvoltare sustinuta intr-o anume masura de valul de imigranti.

Sursa foto: caleaeuropeana