Camera Deputatilor a dat UNDA VERDE pentru ARESTAREA lui MIRCEA ROSCA

Mircea Rosca

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a RESPINS marti cele trei cereri ale ministrului Justitiei care il privesc pe deputatul PNL MIRCEA ROSCA, de perchezitie domiciliara, retinere si arestare preventiva, a declarat vicepresedintele comisiei Ciprian Nica.

UPDATE 19.28: Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti cu 220 de voturi “pentru” si 65 “impotriva” cererea privind perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului MIRCEA ROSCA.

Votul a fost secret cu bile, iar deputatii PSD, PNL si PDL au anuntat ca voteaza cu bilele la vedere.

Liberalul MIRCEA ROSCA a cerut plenului Camerei Deputatilor sa-i ridice imunitatea, sustinand ca este nevinovat si “o victima a contextului politic”.

“Raman consecvent si nu m-a obligat nimeni si nu mi-a cerut-o nimeni, fac politica de 16 ani in PNL si nu o sa permit niciodata nimanui sa-mi dea vreodata un ordin si sa-mi spuna ce sa fac cu judecata mea si cu decizia mea. Este o decizie personala si o mentin in continuare. (…) Cer Camerei Deputatilor sa mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat, este o drama ce mi se intampla si din pacate sunt o victima a contextului politic”, a declarat Rosca in plen.

El a afirmat ca este “in stare de soc” si ca nu exista nicio proba care sa-l incrimineze in dosarul in care este cercetat.

“Nu ma voi ascunde niciodata in spatele unei functii si nu voi incerca sa profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justitie. Nu ma ascund in spatele imunitatii parlamentare, insa in doua ore cat am putut sa citesc dosarul, desi ceilalti colegi deputati au avut saptamani intregi la dispozitie, am constatat ca oricare dintre noi poate fi la mana unor delincventi ce regizeaza conversatii in vederea obtinerii de consecinte juridice. Ma declar pro votului ridicarii imunitatii, dar el trebuie sa justifice interesul tarii, al legii, al cetatenilor, nu pentru a da satisfactie unor infractori certati cu moralitatea”, a spus MIRCEA ROSCA.

Potrivit liberalului, deputatii trebuie sa fie un exemplu de legalitate si transparenta iar Parlamentul trebuie credibilizat prin votul responsabil al alesilor in raport cu legea, nu in functie de contextul politic existent.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins marti cele trei cereri ale ministrului Justitiei care il privesc pe deputatul PNL Mircea Rosca, de perchezitie domiciliara, retinere si arestare preventiva.

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica a anuntat ca votul in cazul cererii de perchezitie a fost de 10 “pentru”, 13 “impotriva”, in cazul retinerii – sase “pentru”, 16 “impotriva”, o abtinere, iar in cazul arestarii preventive – sapte voturi “pentru”, 15 “impotriva” si o abtinere.

Nica a spus ca PSD a inteles mesajul dat de electorat si a votat in favoarea cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui IOAN ADAM, iar, in privinta acestui caz, al lui MIRCEA ROSCA, nu mai face niciun comentariu.

Citeste si: AVIZ POZITIV pentru ARESTAREA deputatului IOAN ADAM

Vicepresedintele comisiei THEODOR NICOLESCU (PNL) a sustinut ca reprezentantii PNL in comisie au votat de fiecare data in favoarea cererilor justitiei.

Intrebat daca e posibil ca PSD sa fi votat respingerea solicitarilor in cazul lui Rosca, Nicolescu a spus: “Este posibil sa fie asa, pentru ca, v-am spus, voturile noastre sunt acolo”.

Citeste si: Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins LEGEA GRATIERII si AMNISTIEI. UPDATE

“Daca va uitati, o sa vedeti ca de fiecare data sunt sase, respectiv sapte sau zece voturi in favoare, noi am votat ca de obicei in favoarea cererii”, a mai sustinut Nicolescu.

Ciprian Nica, intrebat despre acuzatiile liberalilor, a raspuns ca este “opinia domniilor lor”.

“Dânsii nu au decât acuzatii, vedeti ca rezultatul votului este fluctuant”, a adaugat el.

Sedinta Comisiei juridice s-a desfasurat in absenta presei, iar votul a fost secret.