COMISIA JURIDICA a Camerei Deputatilor au RESPINS cererea de RETINERE si de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA. UPDATE

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va decide, vineri, in privinta solicitarilor procurorilor DNA cu privire la inceperea URMARIRII PENALE, retinere si ARESTARE PREVENTIVA a deputatului ELENA UDREA. Sedinta este programata sa inceapa de la ora 11:30.

UPDATE 13.35: Din aceleasi motive, deputatii juristi au respins si cererea de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA! In schimb COMISIA JURIDICA a Camerei a aprobat inceperea URMARIRII PENALE a fostului ministru.

UPDATE 13.20: COMISIA JURIDICA a Camerei a RESPINS cererea de RETINERE a ELENEI UDREA din cauza neintrunirii majoritatii necesare de voturi pentru RETINERE. Votul: 11 voturi DA, 8 voturi NU, 2 abtineri si un vot ANULAT. Pentru retinere erau nevoie de minimum 12 voturi!

UPDATE 09.45: “Nu putem intr-o tara sa ne gandim ca corupta coruptilor este ELENA UDREA”, a declarat, vineri dimineata, fostul ministru, care s-a dus din nou la Parlament pentru a isi studia noul dosar. “Clasa politica redusa la tacere, presa redusa la tacere, cine mai are voie sa vorbeasca in Romania?”, a adaugat ELENA UDREA.

ELENA UDREA a spus, vineri dimineata, despre colegii sai din Parlament, ca “Ma astept sa stea pana la ora 2:00 noaptea sa voteze, daca e nevoie.” “Domnul Dragnea tocmai ce are un dosar pe 11 si are aceasta presiune uriasa, trebuie sa faca ce i se spune sa faca”, a mai sustinut ELENA UDREA.

Intrebata de jurnalisti de ce Vasile Blaga nu este chemat si el sa dea explicatii in fata justitiei, ELENA UDREA a raspuns ca “in general nu stiu de ce numai eu sunt chemata sa dau explicatii pe denunturile tuturor care s-au decis sa scape facand denunturi desptre Elena Udrea”.

STIRE INITIALA

Miercuri 21 octombrie, Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis ca solicitarile referitoare la ELENA UDREA sa fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru intocmirea raportului.

CITESTE SI: DECLARATIILE ELENEI UDREA, DUPA CE SI-A CONSULTAT DOSARUL 7 ORE IN PARLAMENT: NU EXISTA STENOGRAME CU MINE

“Urmeaza ca in Biroul permanent de luni sa se stabileasca cand va intra in plen, in maximum cinci zile. Din discutiile avute cu presedintele Camerei, cel tarziu miercurea viitoare va fi si votul final’, a explicat secretarul Camerei Deputatilor MARCEL CIOLACU.

DNA a cerut marti ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea urmaririi penale, retinerii si arestarii preventive a deputatului ELENA UDREA, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de LUARE de MITA, TRAFIC de INFLUENTA, SPALARE de BANI, instigare la ABUZ in SERVICIU si FALS in DECLARATII.

CITESTE SI: ELENA UDREA: IMI STUDIEZ DOSARUL PENTRU CA DIN COMUNICATUL DNA NU AM INTELES MARE LUCRU

Sursa foto: jurnalul