Comisia Juridica a Camerei Deputatilor va decide daca Daniel Chitoiu poate fi urmarit penal

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor ar putea analiza, marti, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, in dosarul Carpatica. Chitoiu ar putea fi audiat de catre deputatii juristi, care urmeaza sa intocmeasca un raport pe baza caruia sa avizeze sau nu inceperea urmaririi penale, informeaza postul Digi24.

Decizia finala in cazul fostului ministru va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

Procurorii DNA au cerut, la sfarsitul lunii februarie, procurorului general sa faca demersurile necesare pe langa Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul liberalului. Deputatul PNL este acuzat de DNA de abuz in serviciu si organizarea unui grup infractional in dosarul Carpatica, in perioada in care a fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta.

Citeste si: Razvan Mironescu, pregatit sa preia presedintia PNL Sector 1 

Conform procurorilor DNA, exista indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii octombrie 2013, Chitoiu ar fi initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele societatii Carpatica.

Daniel Chitoiu a demisionat si de la conducerea PNL Sector 1, dupa ce, la inceputul lunii februarie, el a plecat de la sefia Ministerului Finantelor.

Sursa foto: jurnalul.ro