Comisia Juridica a dat aviz negativ pentru urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu in dosarul Carpatica

UPDATE: 13.45: In plenul Camerei Deputatilor s-a incheiat votul. Daniel Chitoiu nu va fi urmarit penal, solicitarea procurorilor DNA fiind respinsa de deputati cu 248 de voturi pentru si 108 impotriva.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, cu 16 voturi pentru, 5 impotriva, o abtinere si 4 anulate, in privinta urmaririi penale in dosarul Carpatica emisa pe numele fostului ministru de Finante liberal Daniel Chitoiu de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

“Sunt nevinovat, nu m-am sustras niciodata de la audieri. Nu am organizat si nici nu am protejat vreun grup organizat.  Am depus toate documentele privind promovarea ordonantei ASF. Nu am promovat nicio persoana in nume personal. Nu am dat niciun act normativ in favoarea unei persoane. Nu exista nicio dovada ca as fi protejat numele si interesele unei anume societati de asigurari”, a declarat Daniel Chitoiu jurnalistilor, imediat dupa ce a iesit de la audierea de la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Citeste si: Comisia Juridica a Camerei Deputatilor va decide daca Daniel Chitoiu poate fi urmarit penal 

Procurorii DNA au cerut, la sfarsitul lunii februarie, procurorului general sa faca demersurile necesare pe langa Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul liberalului. Deputatul PNL este acuzat de DNA de abuz in serviciu si organizarea unui grup infractional in dosarul Carpatica, in perioada in care a fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta.

Conform procurorilor DNA, exista indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii octombrie 2013, Chitoiu ar fi initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele societatii Carpatica.

Decizia finala in cazul fostului ministru va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

Sursa foto: jurnalul.ro