Comisia juridica a decis ca votul in cazul Teodorescu nu trebuie reluat

Deputatii din Comisia juridica au decis, luni, ca nu trebuie reluat votul in plenul Camerei in cazul solicitarii de arestare a deputatului Catalin Teodorescu, ci doar trebuie indreptata „eroarea materiala” legata de cvorumul de prezenta de la votul din plen de saptamana trecuta din acest caz. Acest lucru ar putea duce la incuviintarea arestarii preventive de catre Camera Deputatilor pentru deputatul Catalin Teodorescu.

„Comisia juridica a Camerei a fost sesizata pentru a-si spune opinia pentru faptul ca s-a constatat o eroare materiala in raportul comisiei de numarare a voturilor cu privire la incuviintarea arestarii deputatului Teodorescu in plenul Camerei, saptamana trecuta. Exista parlamentari care au fost trecuti prezenti desi nu au fost in tara, ceea ce evident duce la alt rezultat privind cvorumul si atunci si solutia finala este diferita”, a explicat presedintele Comsiei juridice a Camerei, Bogdan Ciuca.

El a aratat ca deputatii din comisie nu s-au pronuntat, luni, nici asupra cvorumului si nici asupra vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane.

Mondo News iti recomanda si: LIDERUL GRUPULUI PNL: S-A CERUT RELUAREA VOTULUI LA TEODORESCU. COMISIA JURIDICA TREBUIE SA DEA UN PUNCT DE VEDERE

„Practic, noi a trebuit sa sugeram Biroului Permanent al Camerei ca in cazul in care exista o eroare materiala in procesul verbal emis de comisia pentru numararea si validarea rezultatului acestui vot, acea comisie trebuie sa constate acea eroare materiala si sa produca rectificarea. E o sugestie de procedura doar, dupa care sa vina in fata plenului si sa prezinte noul rezultat”, a adaugat Ciuca.

Intrebat daca, dupa indreptarea acestei erori materiale, deputatul Catalin Teodorescu va ramane fara imunitate, Ciuca a spus ca membrii Comisiei juridice nu pot spune acest lucru.

„Nu stim ce va hotari comisia de validare, noi spunem ca, daca exista o eroare materiala, aceasta comisie are obligatia sa o indrepte si sa rezolve problema”, a mai spus Ciuca.

Mondo News iti recomanda si: Secretarul Camerei Deputatilor: La votul Teodorescu s-a facut o eroare materiala

El a aratat ca, daca acea comisie de validare face corectarea „in sensul in care cvorumul la care s-a raportat al parlamenatrilor prezenti este mai mic decat cel care s-a trecut data trecuta in procesul verbal, atunci evident si solutia este schimbata, in sensul in care Camera Deputatilor incuviinteaza cererea ministrului cu privire la arestare” a deputatului Teodorescu.

„Inteleg ca este o chestie destul de stransa din punct de vedere al numararii voturilor, repet, e datoria comisiei de numarare, erau 292 de parlamentari din care unul cu dovada concreta n-a fost in tara, deci daca-l scazi pe acela din cvorumul de prezenta se ajunge la 291 si evident solutia se schimba”, a explicat Bogdan Ciuca.