SEBASTIAN GHITA poate fi doar RETINUT: Vor sa il denunt pe VICTOR PONTA! UPDATE

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se reuneste, marti la ora 11.30, pentru raportul asupra cererii DNA privind incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a deputatului SEBASTIAN GHITA.

UPDATE 12.55: “Am ajuns in aceasta situatie de un an, dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre partidul in care m-am inscris. Pana atunci am muncit, am dezvoltat companii, am avut parteneri din strainatate si am fost un om respectat. De un an de zile, pe cai directe sau indirecte, se doreste ca eu sa dau, sa ofer, sa fac denunturi contra lui Victor Ponta”, a declarat SEBASTIAN GHITA dupa audierile din comisia Juridica cu privire la cel mai recent dosar in care DNA cere retinerea si arestarea sa preventivă.

UPDATE 12.47: In legatura cu ARESTAREA PREVENTIVA nu s-a intrunit numarul de voturi necesar unui AVIZ FAVORABIL. Rezultatul votului: 10 pentru, 6 impotriva si 5 abtineri. 

UPDATE 12.40: COMISIA JURIDICA a CAMEREI DEPUTATILOR a dat AVIZ FAVORABIL RETINERII lui SEBASTIAN GHITA. Rezultatul votului: 11 pentru, 5 abtineri si 5 impotriva. Urmeaza votul cu privire la ARESTAREA PREVENTIVA. Reamintim ca avizul Comisiei Juridice este unul consultativ.

Comisia juridica are termen pana marti sa intocmeasca raportul pentru cererea DNA in cazul GHITA, iar votul final asupra acestei solicitari ar putea fi dat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: VICTOR PONTA APARE IN DOSARUL LUI SEBASTIAN GHITA – REFERAT DNA

Dosarul trimis de DNA Camerei Deputatilor are cinci volume, insumand aproximativ 1.300 de file, iar SEBASTIAN GHITA este acuzat de folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, DARE de MITA, SANTAJ, CUMPARARE de INFLUENTA si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Potrivit procedurilor parlamentare, Comisia juridica urmeaza sa intocmeasca doua rapoarte, unul cu privire la cererea de incuviintare a cererii de RETINERE a lui SEBASTIAN GHITA si celalalt pe cererea privind ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului.

Sursa foto: rtv