A doua CERERE DE ARESTARE a lui DARIUS VALCOV a ajuns in Senat

Comisia juridica a Senatului a trimis inapoi dosarul fostului ministru DARIUS VALCOV la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), informeaza postul B1 Tv. Motivul este unul greu de anticipat insa, conform sursei citate, procurorii anticoruptie au anexat la dosarul lui VALCOV o serie de documente care nu au nicio legatura cu cazul.

UPDATE 18.43: A doua cerere privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive, precum si a inceperii urmaririi penale in cazul fostului ministru al Finantelor DARIUS VALCOV, a ajuns marti dupa-amiaza la Senat,

Solicitarea primita din partea Justitiei va fi transmisa cel mai probabil luni Biroului Permanent al Senatului, care o va inainta, impreuna cu documentele aferente, Comisiei juridice pentru un punct de vedere, urmand ca plenul Senatului sa transeze prin vot si aceasta noua cerere.

UPDATE 13.10: Comisia juridica a Senatului a votat in cazul primei solicitari a DNA in felul urmator 5 voturi pentru, 5 voturi impotriva si o abtinere. In aceste conditii, votul in plenul Parlamentului, care va avea loc miercuri, va fi decisiv in cazul primei solicitari a procurorilor de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA a lui DARIUS VALCOV.

UPDATE 13.05: DARIUS VALCOV ar fi savarsit mai multe operatiuni financiare inca din 2011, operatiuni care sunt incompatibile cu functiile pe care acesta le-a detinut: primar, senator si ministru. 

Procurorii DNA au extins URMARIREA PENALA in cazul lui DARIUS VALCOV, acesta savarsind mai multe fapte si in perioada cand era ministru. DNA a trimis o noua solicitare, pentru a doua oara, de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA a lui DARIUS VALCOV. Conform ultimelor informatii, VALCOV a ascuns bani, tablouri si 3 lingouri de aur fiecare cu o greutate de cate un kilogram.  Toate aceste bunuri erau dosite in seiful lui DARIUS VALCOV.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kövesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru:

a. obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale a inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale,

b. incuviintarea retinerii si arestarii inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii sus mentionate

Cererile procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari (trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta continand urmatoarele:

– 90.000 dolari,

– 1.323.850 lei,

– 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme,

– un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR,

– un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU,

– o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

Aspectele descrise li se adauga acelora pentru care a fost deja formulata o alta cerere anterioara (comunicat 538/VIII/3 din 19 martie 2015).

Cererile de obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale, respectiv de incuviintare a retinerii si arestarii preventive au fost formulate avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Cererilor transmise le-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, impreuna cu dosarul cauzei, in copie certificata.

UPDATE 12.37: Documentele care nu au legatura cu cazul lui DARIUS VALCOV sunt din dosarul fostului sef al ANI, HORIA GEORGESCU, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

In aceste conditii, senatorii juristi au sigilat dosarul in care fostul ministru al Finantelor Publice este acuzat de ABUZ in SERVICIU si LUARE de MITA si l-au trimis inapoi la DNA. O gafa impardonabila a procurorilor anticoruptie care ii ofera cateva zile in plus de respiro ministrului spagar.

Sursa foto: realitatea.net