Comisia Juridica a AVIZAT POZITIV solicitarile DNA in cazul deputatului PSD CRISTIAN RIZEA. UPDATE

Comisia juridica din Camera Deputatilor s-a reunit, luni,  in sedinta in care urmeaza sa il audieze pe deputatul PSD CRISTIAN RIZEA inainte sa voteze asupra cererii DNA de incuviintare a RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE. 

UPDATE 12.50: COMISIA JURIDICA a deputatilor a dat AVIZ POZITIV in cazul solicitarilor DNA referitoare la social democratul CRISTIAN RIZEA! Rezultatul votului: in cazul RETINERII: 11 pentru, 3 impotriva si 3 abtineri; in cazul ARESTARII PREVENTIVE: 11 pentru – 3 impotriva – 3 abtinerii!

CRISTIAN RIZEA a venit mai devreme la sala de sedinta si a impartit fiecarui deputat membru un document de 9 pagini redactat de avocati in care isi sustine apararea. Deputatul PSD a parasit sala dupa circa 20 de minute.  “Acest dosar are o singura proba. A mai existat un proces in urma cu 5 ani pe care l-am castigat cu Agentia Nationala de Integritate. Acelasi martor care atunci a jurat cu mana pe Biblie si-a schimbat declaratia pentru ca a comis niste ilegalitati,” a declarat CRISTIAN RIZEA jurnalistilor. 

CITESTE SI: CEREREA DE RETINERE SI ARESTARE A DEPUTATULUI CRISTIAN RIZEA TRIMISA LA COMISIA JURIDICA

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului CRISTIAN RIZEA, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor. “La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro – in total 300.000 euro – pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti”, se arata intr-un comunicat DNA.

Sursa foto: realitatea