Comisia NANA il va avea ca presedinte pe Eugen Nicolicea

Presedintele comisiei parlamentare care va ancheta cazul terenului achizitionat de fiica presedintelui Traian Basescu va fi Eugen Nicolicea, iar Gabriela Firea se va ocupa de comunicare. Comisia nu il are in componenta pe Ilie Sarbu.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca din comisia Nana vor face parte 6 membri ai PSD (trei senatori si trei deputati), 4 membri ai PNL, 2 membri ai PDL (au anuntat ca nu vor participa), 1 membru de la UDMR, 1 membru de la PC si 1 membru de la PP-DD.

Printre membrii comisiei de ancheta in cazul Nana se numara Serban Nicolae, Adrian Solomon, senatorul Mihai Fifor si deputatul Ioan Adam. 

“Am stabilit despre componenta comisiei. S-a facut o lista de propuneri, sunt 3 senatori si 3 deputati, presedinte probabil va fi Nicolicea. E propunerea noastra. Se formeaza comisia luni, o sa vorbeasca membrii comisiei, nu e treaba Guvernului. Eu va asigur ca orice insitutie din subordinea Guvernului se va pune la dispozitia comisiei”, a declarat Victor Ponta.

Intrebat de ce nu a acceptat propunerea facuta de Crin Antonescu, ca aceasta comisie sa fie condusa de Ilie Sarbu, Ponta a raspuns: “Nu, nu, aia a fost pentru presa, nu pentru noi. Nu stiu daca a fost o ironie sau o gluma. Cand o sa fie la PSD, sa faca propuneri. Eu nu fac propuneri la PNL. Toate grupurile parlamentare cu exceptia PDL vor avea reprezentanti in comisie. Sa se discute si sa ase afle adevarul. Singurul lucru care conteaza este daca a fost unit si da, a  fost unit”, a mai spus Ponta.