Intalnirea COMISIEI PARITARE PNL-PDL s-a INCHEIAT. DECLARATII GORGHIU si BLAGA. UPDATE

COMISIA PARITARA PDL-PNL se va reuni luni, pentru a dezbate criteriile dupa care se va realiza procesul de unificare la nivel local al organizatiilor democrat-liberale si liberale in noul PNL, dupa fuziunea celor doua formatiuni, au precizat duminica surse politice.

UPDATE 14.28: “In primul rand s-au luat cateva decizii politice impreuna cu colegii nostri. Ca urmare a dialogului cu ministrul desemnat Catalin Predoiu. Pe data de 28 februarie este data limita de a anunta proiectul guvernamental, dar si programul pe care il gandim noi cei de la marele Partidul National Liberal. Ne dorim alegeri anticipate atat noi, cat si colegii nostri, insa nu suntem copii si stim ca este un lucru dificil de realizat. Vom depune o motiune de cenzura in debutul sesiunii parlamentare adica la inceputul lunii februarie. In 2015 sa facem un efort colectiv pentru a identifica persoanele care ne pot reprezenta la alegerile de anul viitor. Am stabilit componenta a doua comisii: una TEHNICA si una PARLAMENTARA.

Ne dorim ca aceasta fuziune sa fie finalizata si sa fie efectiva cat se poate de repede, motiv pentru care am generat doua comisii tehnice, una care va elabora un raport privitor la criteriile de unificare in organizatiile judetene, ponderi, iar termenul de prezentare a raportului este de 21 ianuarie. Cealalta comisie va avea componenta parlamentara din care fac partide liderii de grup si alti 4 reprezentanti din fiecare partid, comisie care va rezolva problema unificarii grupurilor, pentru ca suntem obligati sa functionam ca un grup distinct, unitar si foarte bine ancorat in realitatile politice.

Astazi nu s-au impartit functii, si nici nu se va intampla asta in viitorul apropiat. Ceea ce ne preocupa este strict legat de proiecte de tip european, abia dupa aceea ne vom gandi la resursele umane”, a declarat ALINA GORGHIU la finele intalnirii comisiei paritare PNL-PDL pe care a prezidat-o impreuna cu copresedintele VASILE BLAGA.

 “Ne dorim o noua lege a finantarii partidelor. Ne dorim un nou COD ELECTORAL. Noi propunem ca primarii si sefii de CJ sa fie alesi in urma a doua tururi de scrutin. Propunem inca o data reducerea numarului de PARLAMENTARI. Parlamentul ne dorim sa ramana bi-cameral. In data de 31 ianuarie  “, a declarat VASILE BLAGA. “Impreuna cu doamna Alina Gorghiu voi conduce PNL pana la alegerile din 2017”, a precizat BLAGA.

Presedintele PDL VASILE BLAGA, co-presedinte PNL, a declarat anterior, pe 20 decembrie 2014, la finalul Colegiului Director al democrat-liberalilor, ca a convenit impreuna cu presedintele PNL, ALINA GORGHIU, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de UNIFICARE liberala sa se reuneasca intr-o sedinta in care urmeaza sa fie dezbatute criteriile dupa care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

CITESTE SI: VASILE BLAGA: PROGRAMUL DE GUVERNARE trebuie finalizat la sfarsitul lunii IANUARIE 

“Am discutat cu doamna presedinteALINA GORGHIU convocarea pentru luni 5 ianuarie, ora 11:00, a Comisiei de UNIFICARE pentru a incepe stabilirea criteriilor dupa care sa se faca unificarea de jos in sus a celor doua partide. (…)

Colegii mei au propus un set lung de criterii dupa care sa se faca acest PROCES de UNIFICARE. Le voi prezenta in Comisia de unificare liberala. (…) Cu totii am apreciat ca 2015 este un an decisiv pentru constructia si consolidarea noului PNL”, a afirmat VASILE BLAGA.

CITESTE SI: BLAGA a anuntat cand se va reuni COMISIA de UNIFICARE liberala 

El a adaugat in acelasi context ca au fost discutate mai multe criterii de unificare liberala, dar acestea vor putea fi comunicate dupa ce vor fi acceptate de intreaga Comisie de UNIFICARE liberala,comisie paritara alcatuita din 6 membri de la fostul PNL si 6 de la fostul PDL. 

Sursa foto: jurnalul.ro