COMISIA pentru EVALUAREA DEMOCRATIEI si a statului de drept, aprobata de SENAT

Comisia pentru evaluarea democratiei si a statului de drept a fost infiintata, proiectul de hotarare aprobat de Biroul Permanent fiind votat in plen. Senatorul NICOLAE POPA a avertizat ca nu e prima oara cand Senatul da hotarari care incalca Constitutia.

Comisia va prezenta Senatului raportul final insotit de recomandarile de rigoare iar in luna aprilie 2016 comisia isi va inceta activitatea. Inainte de votul pentru infiintarea comisiei, in plenul senatului a fost scandal.

CITESTE SI: TARICEANU vrea sa infiinteze o COMISIE ANTI-DNA in PARLAMENT 

“Se incalca ceea ce se numeste dreptul fiecarei puteri din aceasta tara prin amestecul si prin presiunile care se fac pe in speta puterea judecatoreasca. Incalcam un principiu constitutional. Va aduc la cunostinta – nu e prima oara cand Senatul da hotarari care incalca Constitutia. Functia de control a Parlamentului unde este? In definitia comisiei se spune evaluare, nu se spune imixtiune. Evaluare inseamna ca luam pulsul si vedem ce se intampla”, a spus senatorul NICOLAE POPA.

Din componenta comisiei fac parte 4 senatori PSD, 1 de la ALDE si 1 de la UDMR. PNL a anuntat ca nu isi desemneaza niciun membru in comisie.

Sursa foto: realitatea.net