Comisie pentru verificarea companiilor cu management privat, condusa de Victor Ponta

Ponta, la sedinta aniversara a Senatului: Fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept

Premierul VICTOR PONTA a decis infiintarea unei COMISII care sa monitorizeze si aplice prevederile legale privind guvernanta corporativa in companiile de stat, membrii comisiei urmand sa analizeze indicatorii financiari ai societatilor care au deja management privat, inclusiv cauzele rezultatelor negative.

COMISIA va examina si modul in care ministerele care coordoneaza companii isi indeplinesc atributiile in special cu privire la respectarea competentei consiliului de administratie si a directorilor de a adopta deciziile de administrare si conducere.

In acelasi timp, membrii COMISIEI vor solicita unor experti independenti specializati in recrutarea resurselor umane sa formuleze propuneri pentru imbunatatirea modului de aplicare a normelor privind administrarea si conducerea companiilor de stat.

COMISIA va fi condusa de seful Guvernului, iar vicepresedinte va fi ministrul Transporturilor si va include reprezentanti din ministerele Finantelor, Economiei, Societatii Informationale si Justitiei, ai Departamentului pentru Energie, ai Secretariatului General al Guvernului si ai Cancelariei premierului.