Comisiile de specialitate au AMANAT votul final asupra textului BUGETULUI pe 2016

Comisiile reunite de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au amanat votul asupra proiectului de lege privind bugetul pentru 2016, partea de text fara cifre, avand in vedere o serie de amendamente care urmeaza sa fie rediscutate in cadrul dezbaterilor bugetelor pe ordonatorii principali de credit, informeaza Agerpres.

Din cele 20 de amendamente aduse la textul legii, majoritatea au fost respinse. Au fost votate trei amendamente fara impact financiar, care au adus clarificari textului de lege.

Astfel, a fost aprobat un amendament la bugetul Ministerului Apararii, care se refera la translatarea unor costuri cu transmiterea banilor si cupoanelor, efectuate de catre Posta Romana, costuri ce trec de la bugetul de asigurari sociale in cadrul bugetului general.

CITESTE SI: Comisiile de specialitate din Parlament au admis 173 de amendamente la bugetul pe 2016

Amendamentele ramase in discutie se refera la formula de echilibrare a bugetelor UAT-urilor, regasita la art. 4, la eliminarea art. 29 din lege, articol privind procedura de finantare a cercetarii in agricultura, si la realizarea unei anexe separate pentru un buget propriu al Academiei Oamenilor de Stiinta.

Comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului vor relua dezbaterile sambata, la ora 9.00, cu participarea ordonatorilor principali de credite. Primul buget dezbatut va fi cel al Administratiei Prezidentiale, urmat de cele ale Camerei Deputatilor si Senatului. Programul va continua, potrivit calendarului aprobat de Biroul permanent reunit, pana la ora 22.30 cu o pauza de o ora intre 13.00 si 14.00, si duminica, in vederea finalizarii unui raport.

CITESTE SI: GUVERN: O decizie finala privind MAJORAREA SALARIULUI MINIM va fi luata pana la sfarsitul anului

Potrivit calendarului stabilit de Parlament, Comisiile de buget urmeaza sa finalizeze raportul duminica, urmand ca luni Birourile permanente sa se reuneasca intr-o sedinta pentru a convoca plenul reunit, unde se va da votul final pe buget.