Comisiile SRI si SIE vor fi audiate in Parlament

Articolele pe proiectul de BUGET pe 2015, aprobate de parlamentari. Votul final va fi sambata

Parlamentarii vor sa afle ce informatii avea presedintele Traian Basescu in legatura cu scandalul Sandu Anghel – Mircea Basescu. Comisiile SRI si SIE sunt chemate la audieri, marti, in Parlament, unde vor trebui sa dea detalii privind scandalul in care implicat fratele presedintelui.

Pana diseara la ora 18.00 parlamentarii vor putea depune unele amendamente care sa fie votate odata cu supunerea la vot a declaratiei privind demisia presedintelui Basescu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca Birourile reunite au aprobat, luni, propunerea pe care a adresat-o celor doua comisii reunite de supraveghere a activitatii SRI de la Senat si de la Camera pentru a cere toate informatiile relevante in cazul care il vizeaza pe fratele presedintelui Romaniei.

Citeste si: Declaratia Parlamentului prin care se cere demisia lui Basescu trebuie imbunatatita, sustine Ponta

Birourile Permanente au stabilit, luni, si calendarul legat de adoptarea acestei declaratii politice a Parlamentului.

Astfel, pana marti, la ora 18.00, grupurile parlamentare pot depune amendamente, iar miercuri, la ora 9.00, Birourile Permanente se vor reuni din nou pentru a analiza aceste amendamente si pentru a le integra eventual in declaratia politica.

Citeste si: BASESCU: Le cer scuze romanilor. Unii imi cer demisia pentru o fapta pe care nu am comis-o

Tot miercuri, de la ora 10.00, Parlamentul se va reuni in plen comun pentru aprobarea declaratiei politice cu privire la soliciarea demisiei de onoare a sefului statului.