LIVIU DRAGNEA: Am inceput o actiune de redeschidere a Procesului Referendumului

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit joi in sedinta, de la ora 12.00, la Parlament.  Pana la acesta ora, liderul PSD Liviu Dragnea a fost absent si nu a facut nicio declaratie de presa dupa cele de marti seara, dinaintea sedintei de Guvern in care s-a adoptat Ordonanta de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a anuntat miercuri ca social-democratii urmeaza sa se reuneasca intr-o sedinta de urgenta.

UPDATE 2: DECLARATIILE lui LIVIU DRAGNEA dupa CeX:

DECLARATII SORIN GRINDEANU:

UPDATE 1: Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput cu jumatate de ora intarziere, Liviu Dragnea ajungand in sala de sedinta la ora 12.30, alaturi de premierul Sorin Grindeanu si de secretarul general al partidului, Marian Neacsu. Acestia nu au facut declaratii presei, insa au fost intampinati de grupul de parlamentari USR care au organizat un protest in fata usii salii PSD. La sedinta se afla si ministrului Justitiei Florin Iordache, care de asemenea a venit grabit, inaintea celor trei, si nu a dorit sa faca nicio declaratie.

STIRE INITIALA

“Analiza (reactiilor de dupa adoptarea ordonantei de urgenta – n.red.) o facem maine la prima ora cu toti liderii din judete care vor veni cu un mandat din partea membrilor, simpatizantilor de acolo. Va fi sedinta a Comitetului National Executiv, probabil ca il anuntam putin mai tarziu”, a anuntat Stefanescu, la postul de televiziune Antena3.

Social-democratii urmeaza sa stabileasca, in cadrul sedintei, pozitia partidului fata de masurile Guvernului Grideanu, precum si ce strategie vor adopta in urma protestelor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, au afirmat surse social-democrate pentru News.ro. Potrivit informatilor obtinute de Hotnews.ro, la sedinta CEx liderii de filiala din tara ar urma sa fie intrebati in legatura cu oportunitatea organizarii contramanifestatiei si in legatura cu capacitatea de a mobiliza un mare numar de oameni in Capitala. 

De asemenea, printre subiectele de discutie ale PSD se numara si proiectul de buget pe 2017, care urmeaza sa intre in Comisiile de specialitate pentru avizare si ulterior votat in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exprimat pana la acest moment nicio pozitie vizavi de deciziile Guvernului Grindeanu pe tema Justitiei, social-democratul lipsind atat de la sedinta grupurilor PSD de miercuri, precum si de la sedinta Birourilor Permanente Reunite.

Sursa foto: psd