COMOARA din curtea casei. Vezi cat valoreaza TEZAURUL descoperit de doi americani in timp ce isi plimbau cainele. GALERIE FOTO SI VIDEO

Isi plimbau cainele pe proprietatea familiei, cand au dat peste o descoperire senzationala: cea mai mare comoara descoperita vreodata in America, formata din 1.427 de monede de aur. Tezaurul dateaza din secolul al XIX-lea si este estimat la peste 10 milioane de dolari.

Aproape toate din cele 1.427 de monede de aur, datate intre anii 1847 si 1894, sunt intr-o stare foarte buna si nu au fost puse vreodata in circulate, a declarat David Hall, de la Professional Coin Grading Service din Santa Ana, SUA, care le-a autentificat recent, citat de Daily Mail.

Familia de californieni le-a descoperit ingropate la umbra unui copac aflat pe proprietatea sa, in timp ce isi plimba cainele.

Desi fiecare moneda are o valoare de piata de aproximativ 27.000 de dolari, unele dintre ele sunt extrem de rare si ar putea valora in jur de un milion de dolari bucata.

“Nu-mi place sa spun o data in viata pentru orice lucru, dar nu ai o asemenea oportunitate sa te ocupi de acest tip de material, o comoara ca asta, niciodata”, a declarat numismatul Don Kagin, care ii reprezinta pe cei care au descoperit comoara.

Citeste si: Descoperiri arheologice importante in centrul Timisoarei. Vezi peste ce au dat specialistii

Familia nu are nici o idee despre cine ar fi putut sa ingroape tezaurul in acel loc, insa expertii sunt de parere ca cel care a detinut proprietatea in urma cu 150 de ani a ales sa ascunda monedele sub forma de investitie, pentru a se pune la adapost in zilele negre.

Americanii, numiti John si Mary, planuiesc sa vanda comoara pe site-ul Amazon, insa spun ca vor pastra si cateva monede pentru ei, in semn de amintire. Dupa ce isi vor plati datoriile, cei doi planuiesc sa doneze o parte din suma in scop caritabil.

Sursa foto si video: dailymail.co.uk, youtube.com