COMOARA din Marea Neagra. Ce au descoperit cativa scafandri in zona PORTULUI ANTIC

O echipa de SCAFANDRI de la Club Marine Explorer a facut o descoperire extrem de importanta, in timpul unei misiuni de rutina. La numai 17 metri adancime, acestia au detectat ramasitele unei NAVE ANTICE, ingropate in nisip.

Incredibila “COMOARA” a fost descoperita luni, 7 iulie, in zona portului antic, acum scufundat, la doar doi kilometri de comandament. NAVA ANTICA se afla la o adancime de 17 metri, iar conform sonarului are 20 de m lungime, informeaza urban-constanta.blogspot.ro.

Citeste si: COMOARA DIN CURTEA CASEI. VEZI CAT VALOREAZA TEZAURUL DESCOPERIT DE DOI AMERICANI IN TIMP CE ISI PLIMBAU CAINELE. GALERIE FOTO SI VIDEO

Pe amplasament au fost gasite ramasite ale balastului: roci, bucati de caramida, fragmente ceramice, lemn. Analiza geologică a rocilor, a aratat ca acestea sunt roci magmatice ce provin de pe coasta Italiei.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil CORABIA ROMANA s-a scufundat in urma unei furtuni si a ajuns pe fundul marii cu chila in sus. De aici, se crede ca incarcatura inca se afla la bord.

In Romania exista doar un singur arheolog subacvatic, iar SCAFANDRII de la Club Marine Explorer nu pot explora epava si recupera eventuala incarcatura, fara a fi insotiti de acesta si fara a avea aprobari speciale.

HUNEDOARA: MONEDE DACICE DESCOPERITE INTR-O VIZUINA DE VULPE

Sursa foto: urban-constanta.blogspot.ro, scafandrigalati.ro