Comoara găsită ascunsă într-un taburet cumpărat de la un magazin de vechituri

Un bărbat din Statele Unite a găsit din întâmplare peste 40.000 de dolari ascunşi într-un taburet pe care-l cumpărase la mâna a doua, dintr-o consignaţie. Spre surprinderea tuturor, însă, omul nu i-a păstrat, deşi ar fi putut face asta fără să se teamă de lege.

În urmă cu o lună, un localnic dintr-un orăşel american a cumpărat un taburet de la un magazin care vinde mobilă şi alte bunuri donate de oameni. Au trecut câteva săptămâni în care nu şi-a dat seama că stă, la propriu, pe o adevărată comoară. Pentru că taburetul nu era deloc confortabil, fiica lui l-a desfăcut. Spre surprinderea tuturor, înăuntru erau peste 43.000 de dolari.

Nu se întâmplă în fiecare zi să pice din cer o asemenea sumă, dar bărbatul spune că nu i s-a părut moral să păstreze banii, aşa că a luat legătura cu magazinul pentru a-l găsi pe proprietarul de drept. Aşa a descoperit că taburetul fusese donat de o localnică. Aparţinuse bunicului ei, care a murit în urmă cu un an fără să spună nimănui unde îşi ascunsese averea.

Bărbatul s-a consultat cu un avocat care i-a spus că nu trebuie să dea banii înapoi. A făcut totuşi acest gest, spre surprinderea proprietarului magazinului care a pus în vânzare taburetul. Şi cel care a descoperit comoara spune că banii l-ar fi ajutat să-şi plătească nişte datorii, dar recunoaşte că e mai împăcat cu el însuşi, acum că toată averea a ajuns pe mâinile proprietarilor legitimi.

Sursa foto: captura video