“Comoară” veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică!

O epavă veche de cinci secole a fost descoperită intactă pe fundul Mării Baltice, de unde a fost și recuperată de o echipă de arheologi marini din partea Universității Southampton, scrie Daily Mail.

Corabia arată “ca și când s-ar fi scufundat ieri”, au spus arheologii. Experții au descoperit epava în apropierea coastei Suediei în timp ce scanau adâncurile Mării Baltice cu un sonar.

Corabia datează din secolul al XV-lea sau de la începutul secolului al XVI-lea și încă are atașați pilonii de susținere, și armele pivotante în poziția de tragere. Cu toate astea, numele și originea vasului renascentist nu sunt încă cunoscute. Cercetătorii au botezat-o “Okant Skepp” (n.r. “vas necunoscut” în limba suedeză).

Citește și: EGIPTUL FIERBE! O STATUIE A FARAONULUI TUTANKHAMON, VÂNDUTĂ CU O SUMĂ URIAȘĂ! FOTO ÎN ARTICOL

Arheologul Rodrigo Pacheco-Ruiz, a cărui carieră s-a bazat pe explorarea adâncurilor, susține că descoperirea ar putea data din perioada lui Cristofor Columb și Leonardo Da Vinci.

“Corabia este contemporană cu Cristofor Columb și Leonardo Da Vinci și prezintă un nivel remarcabil de conservare după ce a stat ascunsă 500 de ani de la fundul mării. E aproape ca și cum s-a scufundat ieri. Pe puntea principală se găsește un obiect incredibil de rar – barca folosită pentru îmbarcarea echipajului, sprijinită de catargul principal. Este o descoperire cu adevărat uimitoare.”

Sursa foto: daily mail