Compania CME, care detine Pro TV, inregistreaza pierderi masive

Central European Media Enterprises Ltd., compania care detine Pro TV Romania, inregistreaza pierderi masive pe primele noua luni din acest an, potrivit Capital.

Rezultatele financiare ale grupului la care a fost sef Adrian Sarbu arata ca atat pentru trimestrul incheiat pe data de 30 septembrie, cat si pentru primele 9 luni ale acestui an, au fost pierderi pe linie.

Pana in august 2013, grupul a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, in scadere fata de perioada similara a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Pierderea neta trimestriala s-a ridicat la 23,3 milioane de dolari, fata de cele 32,6 milioane de dolari cat fusese in perioada similara a anului trecut. 

Venitul net la 9 luni au fost de 453,1 milioane de dolari, in scadere fata de perioada similara a lui 2012 cand se ridicasera la 518,7 milioane de dolari. Pierderea neta la 9 luni a explodat la 173,3 milioane de dolari, fata de cele 43,3 milioane de dolari, in primele 9 luni ale lui 2012.

Michael Del Nin, co-Chief Executive Officer a declarat ca acest nivel de performanta al companiei este inacceptabil si ca se fac eforturi pentru imbunatatirea rezultatelor companiei.