Competitia “CUPA 1” si-a desemnat castigatorii

Aproximativ 600 de elevi care au participat la cea de-a 13-a editie a CUPEI 1, cea mai importanta competitie a sportului scolar din Capitala, au fost premiati in cadrul unei festivitati care a inclus multe momente artistice, surprize si concursuri, au anuntat joi reprezentantii Primariei Sectorului 1.  

Alaturi de premiatii CUPEI 1 s-au aflat si invitati care le ofera tinerilor inspiratie pe acest drum al sportului. Astfel, printre cei care au urcat pe scena pentru a inmana premiile s-au aflat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si mari glorii ale sportului romanesc: Diana Oprea, Monica Rosu, Rica Raducanu, Virgil Stanescu si Gabriel Solomon.

“CUPA 1 este o competitie de traditie dedicata elevilor din Sectorul 1. De la un an la altul, interesul elevilor fata de aceasta competitie a crescut si asta nu poate decat sa ne bucure. Prin activitate fizica practicata in mod organizat, copiii nostri se dezvolta fizic si psihic armonios si sanatos, isi intretin o stare optima de sanatate si isi formeaza un caracter de invingator. Sunt sustinatorul unui mod de viata sanatos. Sportul inseamna sanatate!”, a declarat Andrei Chiliman.

Citeste si: Competitii inedite in Sectorul 1: Profesorii JOACA FOTBAL cu parintii si cu angajatii primariei

Potrivit sursei mentionate, editia din acest an a CUPEI 1, desfasurata intre 6 mai si 3 iunie, a fost asteptata cu nerabdare de elevii si liceenii din Sectorul 1, titlul de Campion la atletism, baschet, handbal, volei sau fotbal fiind unul extrem de apreciat. Pe langa competitiile dedicate micilor sportivi, in acest an, Cupa 1 a sarbatorit pasiunea pentru sport prin intermediul extra competitiilor care au reunit pe acelasi teren echipe inedite si puternice.

Citeste si: Elevii din Sectorul 1 au fost premiati de mari campioni ai sportului romanesc

Astfel, pe 4 iunie, comentatorul sportiv Cosmin Cernat a consemnat performantele obtinute in meciul care a adus pe acelasi teren Echipa Profesorilor CUPA 1 si Echipa Primariei Sectorului 1, o partida desfasurata pentru prima data in istoria competitiei care s-a incheiat cu scorul de 10-10. Acest meci inedit a fost precedat de o alta competitive care i-a adus impreuna pe profesorii de sport din Sectorul 1 si pe parinti, scorul final fiind de 10-9 in favoarea profesorilor.

In paralel cu aceste meciuri s-au desfasurat si competitiile amicale intre Campionii CUPA 1 din 2014 si elevii claselor cu profil sportiv din Sectorul 1, o componenta importanta a proiectului din acest an, prin care castigatorii vor beneficia de testare la Institutul National de Cercetare pentru Sport.

La competitie au participat peste 2.000 de elevi din 40 de scoli si licee din Sectorul 1.

CUPA 1 este un proiect organizat de Primaria Sectorului 1 in parteneriat cu Asociatia Sport pentru Viata, cu sprijinul Institutului National de Cercetare pentru Sport si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1