Competitie de CICLISM si EDUCATIE RUTIERA, in Parcul Lumea Copiilor

Parcul Lumea Copiilor va gazdui miercuri, in intervalul orar 14.00-18.00, cea de-a cincea editie – etapa judeteana Bucuresti, a concursului national „EDUCATIE RUTIERA – Cupa DHS”, competitie de CICLISM, cuprinsa in Calendarul Activitatilor Exrascolare ale Ministerului Educatiei Nationale.

Sub sloganul “Distreaza-te alaturi de scoala ta si castiga o bicicleta DHS!” cei aproximativ 200 de elevi din clasele V-VIII ale scolilor gimnaziale din Sectorul 4, dar si din alte sectoare ale Capitalei, vor pedala dupa reguli bine stabilite, dovedindu-si indemanarea pe bicicleta, intr-un adevarat spectacol pentru cei care iubesc competitiile sportive de acest gen.

Citeste si: Spectacole si CURSURI GRATUITE DE DANS, in Parcul Lumea Copiilor

Grupati in echipe mixte si aliniati la linia de start, concurentii vor sustine atat o proba teoretica, reprezentand chestionare de legislatie rutiera, cat si una practica, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta in poligonul tehnico-aplicativ.

In timp ce primii clasati, respectiv, echipa care va reprezenta Bucurestiul in etapa nationala, va fi castigatoarea unei tabere de patru zile la mare, ocupantii celorlalte locuri vor primi echipamente si accesorii sportive.

Citeste si: “CROSUL egalitatii de sanse”, competitie sportiva destinata PERSOANELOR CU DIZABILITATI

Acest proiect educational are la baza incurajarea spiritului de competitie in randul tinerilor, promovand totodata, prin miscare, un mod de viata sanatos, dar si educand, in scopul prevenirii producerii accidentelor de circulatie, prin insusirea corecta a regulilor de circulatie si respectarea acestora.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4