Complexul Energetic Hunedoara, aproape de insolventa

Complexul Energetic Hunedoara risca sa intre in insolventa. Complexul, format din minele viabile ale Vaii Jiului si termocentralele de la Mintia si Paroseni, se prabuseste sub povara pierderilor de zeci de milioane pe care le inregistreaza luna de luna. Guvernul Ponta ar putea salva colosul, insa daca va lua masuri urgente, adica in cateva zile.

La infiintarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), in 2012, se anuntau ample masuri de retehnologizare a minelor si termocentralelor. Ministerul Economiei si managerii de pana acum ai CEH nu au reusit mai nimic, asa ca intrarea in insolventa e o chestiune de zile, in cazul in care Guvernul Ponta nu intervine urgent si eficient, scrie EVZ.

Citeste si: Un DIRECTOR de la CE Rovinari, URMARIT PENAL de DNA pentru contractele incheiate cu DAN SOVA

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anulat, in urma cu cateva zile, o licitatie de circa 350 de milioane de lei pentru achizitionare de echipament minier, iar Sindicatul “Muntele” ii cere ministrului Energiei demiterea conducerii pentru management defectuos care aduce prejudicii economice societatii.

“Anularea licitatiei pentru echipamentul minier este o dovada clara a lipsei de profesionalism. Este inadmisibil dupa opt luni sa anulezi o licitatie despre care aveai semnale inca de la inceput ca nu este in regula. Administratia a facut regulile jocului, administratia le-a incalcat si apoi a anulat totul ca si cum timpul ar fi stat in loc in aceasta perioada. Nu a fost interesata nici macar de prejudiciile pe care le-a creat. Investitia era indispensabila atat pentru oameni, cat si pentru situatia economica a societatii. De aceea, ii cerem ministrului Energiei, Razvan Nicolescu, sa demita conducerea CEH, pentru ca nu a indeplinit un punct din planul managerial, si propus, si gestionat de aceasta echipa. Actiunile echipei manageriale contravin interesului societatii”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele, citat de Mediafax.

Citeste si: PROTEST SPONTAN la Termocentrala Mintia. Circa 300 de salariati sunt nemultumiti de eliminarea unor SPORURI

CEH are nevoie de un plan de retehnologizare si eficientizare astfel incat societatea energetica hunedoreana sa nu intre in insolventa. Cu cele peste 97 milioane de lei pe care le datoreaza bugetului de stat, Complexul Energetic Hunedoara se claseaza, la nivel national, pe locul cinci in topul celor mai mari datornici agenti economici.