Concedieri ANAF: Sute de angajati de la Directiile de Finante si Garda Financiara vor fi dati afara

Sute de concedieri vor avea loc la ANAF. Preavizele de concediere deja au inceput sa fie distribuite. In cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, 2.500 de angajati vor primi preaviz de concediere.

Reducerile de personal fac parte din actul normativ care prevede concedierea a 4% din angajatii din ministere, respectiv 3.000 de oameni, informeaza Romania TV.

Sunt vizati angajatii ANAF de la departamentele de Resurse Umane, de la Garda Financiara si alte servicii. Pana la sfarsitul acestei saptamani se vor trimite toate cele 2.500 de preavize. Functionarii ANAF de la ghisee nu vor fi afectati de aceste disponibilizari.

Printre cei concediati se afla si circa 300 de directori ai directiilor ANAF din tara, directii care vor fi desfiintate in urma regionalizarii. Acestia au primit deja preavizele de concediere. In cazul in care vor vrea sa mai lucreze in stucturile ANAF, ei vor trebui sa dea concurs pentru un alt post.

“Reorganizarea ANAF se face pe acelasi numar de posturi din sistem la data aparitiei Hotararii de Guvern (…) Dispar anumite departamente si servicii suport de la nivel de judet (…) Exista acest pericol ca un anumit numar de functionari sa intre in corpul de rezerva, dar noi solicitam sa intre in zonele deficitare”, a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului Functionarilor Publici.