Concedieri masive in zona metalurgiei

Concedieri masive urmeaza a fi facute in domeniile metalurgiei si petrochimiei! Bogdan Hosssu, presedintele CNS “Cartel Alfa”, a anuntat, astazi, ca peste 130 000 de angajati din aceste doua zone de activitate ar putea ramane fara loc de munca.

“Din cauza politicii incoerente a Guvernului in domeniul energiei verzi, vom avea delocalizari masive ale unor sectoare intregi de activitate: metalurgie, chimie, petrochimie etc. Ar putea fi afectate intre 130.000 si 150.000 de locuri de munca din sectoarele mentionate, insa, cu toate acestea, se pare ca Guvernul nu doreste sa puna in aplicare mecanismele care ar trebui sa dea drumul la dezvoltarea economica”, a declarat Hossu la Romania Tv.

Citeste si: Disponibilizari la CFR Marfa, 30% din angajatii companiei vor pleca acasa in 2014

In tara noastra, exista aproximativ doua milioane de salariati sub pragul de saracie, masura cresterii salariului minim cu doar 50 de lei nefiind suficienta, conform presedintelui  CNS “Cartel Alfa”.

“Avem aproximativ doua milioane de salariati sub pragul de saracie, care au nevoie de ajutoare sociale. Salariul minim a crescut cu doar 50 de lei, suma total insuficienta in actualele conditii economice. Daca Guvernul ar decide sa aplice  <impozitarea la capat de linie>, respectiv a companiilor cu profituri foarte mari, atunci la buget ar ajunge venituri care nu sunt perturbatoare ale sistemului economic, cum ar fi, de pilda , majorarea accizei la combustibili’, a mai spus Hossu.